Z leti koža postaja tanjša in ohlapnejša, kar povzroči, da se očesne veke postopno povesijo. Sčasoma to lahko vpliva tudi na vid, saj se zaradi tega zmanjšuje vidno polje, večino ljudi pa povešene veke motijo predvsem zaradi utrujenega videza. Vendar se s tem ni treba kar sprijazniti. Obiščite nas in z manjšim posegom bomo vašo težavo rešili.

Kdo je primeren?

Korekcijo povešenih vek priporočamo, ko koža zgornje veke sega do roba veke ali celo čez rob. Odvečna koža poleg tega, da ustvarja utrujen videz obraza, lahko zmanjša tudi vidno polje in tako poslabša vid. Spremembe so sicer pogostejše pri starejših, a se lahko pojavijo tudi pri razmeroma mladih.

Kakovost in dostopnost

Poseg odprave povešenih vek je preprost in popolnoma varen. Operacijo izvede naš oftalmolog, specializiran za očesne estetske posege, ki z manjšim, a učinkovitim posegom odstrani odvečno kožo in gube vek ter tako »odpre oči«. S tem pa bo tudi vaš obraz samo v nekaj dneh spet videti občutno mladostnejši.

Cenik

Pogosta vprašanja

Ali se povešene veke pojavljajo samo pri starejših?

Tudi pri razmeroma mladih lahko koža zgornjih vek ohlapi in spremeni videz obraza tako, da ste videti utrujeni ali celo žalostni. So pa spremembe seveda pogostejše pri starejših, ko se prožnost in elastičnost kože zmanjšata.

Ali je poseg boleč?

Poseg poteka v lokalni anesteziji, kar pomeni, da je neboleč, rutinski, traja pa eno uro.

Ali je po posegu videti brazgotino?

Odvečno kožo odstranimo z natančnim kirurškim rezom, ki ga naredimo v pregibu kože, tako da se brazgotinica po posegu tako rekoč ne vidi.

Preberite tudi:

Estetske storitve

KOREKCIJA POVEŠENIH OČESNIH VEK

Z leti koža postaja tanjša in ohlapnejša, kar povzroči, da se očesne veke postopno povesijo. Sčasoma to lahko vpliva tudi na vid, saj se zaradi tega z...

Estetske storitve

ODSTRANITEV BRADAVIC IN CIST V PREDELU OČI

V predelu okoli oči se iz najrazličnejših vzrokov lahko pojavijo spremembe, ki povzročajo vnetje, otekline ali kako drugače dražijo oko. Te spremembe...

ZDRAVLJENJE KERATOKONUSA ROŽENICE

Z najsodobnejšo metodo zdravljenja keratokonusa, CXL – crosslinking, je možno zaustaviti napredovanje bolezni in ohraniti roženico. Če so vam ugotovil...